lördag 10 januari 2009

Årskrönika 2008

Januari: Drabbades jag av kärlek. Kom massor av snö. Firade jag och Pappersgubben hela 10 år tillsammans. Fick jag känna på hur det är att vara heltidsarbetande mamma. VABade jag för första gången.

Februari: Färgade jag håret mörkt. Var jag modell för en dag, och fick ihop ett par skapliga foton. Såg jag ett obehagligt vårtecken.

Mars:
Funderade jag på hur lagens långa arm egentligen fungerar. Var vi bjudna på Tobias dop. Firade vi påsk i Hälsingland.

April:
Tände jag ett ljus för stackars Engla och hennes familj. Var det kaos hemma - men det är inte enda tillfället kan jag lova! Glassade jag. Firade vi traditionell Valborg.

Maj: Njöt vi av våren i skärgården. Färgade jag håret blont. Kalasade vi en hel del. Började invänjningen för Skruttan på dagis. Stressade jag alldeles för mycket. Tänkte jag tillbaka. Disputerade Pappersgubben, och jag var så stolt! Invaderades vi av sjukdommar. Var det Eurovisionschalgerfestival.

Juni:
Solen log mot oss. Drabbaes Skruttan av vattkoppor. Var vi sjuka en hel del. Vi kikade på fotbolls-em. Firade vi midsommar hemma. Slets vi mellan hopp och förtvivlan vad gäller vår kisse Sokrates.

Juli: Hade vi en sorgens dag när vi var tvugna att avliva älsakde Sokrates. Drabbades jag av bakhysteri. Fyllde Skruttan 2 år, hade kalas och fick en rutschkana i present. Toppdressade vi tillslut gräsmattan. Semestrade vi i Hälsingland - vårt andra landställe. Åkte vi till Kolmården tillsammans med Leo och familj. Hälsade vi på i Halmstad på familjen Pralins landställe.

Augusti:
Var vi på semeseter ute på vår ö - både här, här, här, här och här. Hade jag hårångest. Fick vi en ny familjemedlem. Tappade jag vår kära kamera i vattnet... Fick nya familjemedlemmen äntligen ett namn värdigt henne.

September:
Försökte jag ge mig på att jogga. Fick jag ett trevligt paket med posten. Firade vi Tobias. Gick min blogg ned på sparlåga. Var jag och Skruttan ute i skogen och promenerade flera gånger. Fyllde jag år. Disputerade Magda och vi firade henne som sig bör.

Oktober:
Höstpyntade jag hemma. Var vi på Skruttans första utvecklingssamtal. Släppte jag bomben om att Skruttan skall bli storasyster.

November:
Hade vi en sista underbar hösthelg ute i Skärgården. Färgade jag håret. Blev Skruttan helt blöjfri. Fnulade Skruttan kring det här med jul. Kom snön. Var vi sjuka en hel del. Julpysslade på Skruttans dagis. Pappersgubben promoverades i Stadshuset.

December:
Drog upp de sista morötterna ur landet. Var på rutinultraljud och kikade på Knyttet. Firade Lucia på Skruttans dagis. Jag ger upp och går till frissan för att få håret fixat. Vi firar jul hemma. Vi utför det årliga julbaket. Vi firar nyår med familjen Pralin.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Åh vad fint du gjort! Kul att få vara med på ett hörn :-)

  SvaraRadera
 2. det har hänt en massa under 2008 för er. Visst gick året snabbt?
  Jag önskar er ett bra 2009.
  När kommer knoddisen? Jag har glömt det just nu.
  Kram

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!