söndag 29 juni 2008

Åtta liv kvar...

Ibland har man bara tur! Vi lämnade in Sokrates till veterinären igår. De spolade rent urinrör och blåsa, och sedan satte de in en kateter. Efter det röntgade de honom, och de såg inga stenar!!! Det betyder att de har lyckats få ut allt. För att ni ska förstå lite mer ska jag berätta lite om hans sjukdomshistoria:

Han har åkt in flera gånger till veterinären för just urinsten. Vi har provat diverse olika foder och annat. Sist vi lade in honom fick han ett nytt foder samt ett kosttillskott, som ska lindra och göra det enklare för ev. stenar att åka ut med urinen. Efter röntgen såg de dock att det var en större sten kvar i blåsan. Den var för stor för att kunna åka ut. Men med rätt foder och tillräckligt vattenintag kan den lösa upp sig. Jag och Pappersgubben insåg också att katten knappt dricker något vatten alls. Om katten får i sig för lite vätska, blir urinen för koncentrerad och stenar kan uppstå. Så därför började vi ge honom vatten med spruta i munnen två gånger om dagen också.

Som det verkar nu, så har antagligen den stora stenen löst upp sig i små stenar, som sedan kunde trängas ut i urinröret och sätta stopp där. När de sedan spolade honom, blev de antagligen av med dem. Och eftersom de inte såg några stenar, betyder det kanske att det inte bildats några nya heller! Därför har nu vår kelgris fått en ny chans!!! Han får vara hemma och vi fortsätter med att ge honom vatten och specialkost. Förhoppningsvis går det vägen, och vi får fortsätta så resten av hans liv, vilket gör att han får ett långt och lyckligt liv. Visar det sig dock att han får tillbaka stenar igen, så blir det nog läge för avlivning, i och med att detta betyder att det fortfarande bildas nya stenar. Och är det så, kommer det antagligen fortsätta så hela hans liv, och det är inte ett liv vi vill att han ska leva. Det kommer nämligen innebära massvis med lidande för katten, och det vill vi inte utsätta honom för!

Bilden kommer från Irene's scrapbooking
Tack all ni gulliga som gett så fina kommentarer och stöd!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Gud så skönt att det löste sig. Hoppas att det går åt rätt håll och inga stenar dyker upp igen. Nu kan ni andas ut.

  SvaraRadera
 2. *pustar ut*
  Vad skönt för er.

  SvaraRadera
 3. Stackars misse men vilken tur att allt försvunnit, jag håller tummarna för att det inte bildas några nya!

  Femton minuter till IKEA... Det skulle bli döden för min ekonomi...

  SvaraRadera
 4. Åh, så skönt att höra! Vi håller alla tummar och tår här hemma för att specialdieten ska funka i fortsättningen! Kram på er!

  SvaraRadera
 5. Hej på dig, vad skönt att dom inte såg några stenar.. Ha det underbart!!

  SvaraRadera
 6. Hoppas de åtta liven som är kvar blir bättre än det första nu för Sokrates!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!