torsdag 15 maj 2008

Premiär

Idag började Skruttan sin invänjning på dagis. Det är lite med delade känslor måste jag säga. Å ena sidan är det roligt för henne att träffa massa barn, få nya kompisar och leka av sig på dagarna. Å andra sidan känns det konstigt att lämna iväg sitt barn till vilt främmande människor. Är självklart orolig för att de ska kunna tillgodose hennes behov och önskemål. Dessutom skulle jag om jag kunde gärna vara hemma med henne ett tag till. Men tyvärr så fungerar inte det just nu...

Dagiset verkar i alla fall bra och personalen verkar både trevlig och mån om barnen. Dock känner jag att Skruttan kanske skulle passa bättre på avdelningen för 3-5 åringarna. Hon är nämligen väldigt duktig på att prata jämfört med de andra och mer kavat och rörlig (ja, det låter kanske "skrytigt", men det är inte menat så - det är mer omsorg om att hon får tillräcklig stimulans och utveckling). En del av de andra barnen är i mina ögon fortfarande små (typ strax efter året).

Lokalerna var också trevliga och jag tycker att personalen har en sund inställning till barns lärande. De har nämligen inte så mycket leksaker, utan barnen får mer leka med "vardagliga" ting för att de ska få chans att stimulera sin egen fantasi. Det tycker jag låter bra, eftersom jag har samma inställning. Lekplatsen ute var superfin och stor - men ända lite avdelad så att man har koll på barnen. Så på det hela taget känns dagiset bra.

Vi stannade kvar över lunch och sovtid. Det var roligt att se barnen äta tillsammas. När det blev sovdags så somnade förstås alla andra barn utom Skruttan. Hon var trött, men såklart för nyfiken på alla barn och allt det nya omkring henne för att sova. Så vi avbröt sovstunden och valde att åka hem då...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Vad spännande! Det låter ju som ett bra dagis :) Saga vägrade också att sova under inskolningen, men när mamma var borta så vips så somnade hon..
    Hoppas det går bra imorgon också!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!