torsdag 29 maj 2008

Mina funderingar kring eurovisionsschlagerfestivalen...

Lite sent, jag vet. Men det var ju liksom inte läge tidigare pga halsflussen...  

1. Vann rätt låt? Ja, det tycker jag. Gillar Dimas röst och så är han ju faktiskt rätt snygg att se på (ja, jag vet, man röstar på låten, inte personen - men han är snygg!). Tyckte att han skulle vinna förra året, men jag måste säga att årets låt var bättre! Han har mognat som artist. Sedan kan man ju inte bara säga nej till den underbare skridskoåkaren!!! Har ni sett honom in action? Han är så jäkla bra!!! Synd bara att han inte hade mer än 2 kvm att åka runt på... 

2. Charlotte Perelli! Ja, vad ska man säga? Jag tyckte faktiskt att hon gjorde ett bra jobb, men låten var helt enkelt inte tillräckligt bra. Däremot tycker jag nog att hon förtjänade en lite bättre plats än 18 - silverkorsett borde ju sälja, eller har folk helt enkelt fått nog av glitter och glamour i schlagerfestivalen?

3. Programledarna i green room! Hallå!?!?! HUR tänkte man? Hmmm, vi ska ha några roliga och glada personer som rapporterar från green room. Vilka ska vi ta? Ja, vi tar två helt hysteriska personer, som knappt kan snacka engelska. Men de kan skrika högt!!! Ja, det blir bra...

4. Vad var bra? Personligen gillade jag faktiskt Bosnien-Hercegovinas låt. Om ni inte minns vilken det var, så var det hon som hängde tvätt. Gillade den låten, eftersom den hade ett bra framträdande samt en catchy refräng. En kul låt helt enkelt!
En annan bra låt var Rumänien. Det var en kvinna och en man som sjöng duett, och han sjöng lite operatoner. Det är jag svag för! Även Ukraina var bra med "Shady Lady". Ett professionellt framträdande och en bra låt helt enkelt!

5. Vad var dåligt? Tyskland - hallå, hur kan man skicka en grupp tjejer som inte kan sjunga? Det var bland det falskaste jag hört!!! När det gäller Polen så citerar jag Pappersgubben: "hon kan ju inte sjunga ut ordentligt pga av alla plastikoperationer!" Gillade inte heller Grekland med "Secret combination" - för mycket Britney!

6. Vad var roligt? Jag gillade Lettland (Wolves of the sea). Det var ett gäng pirater som skuttade runt till en låt i stil med Aqua (för er som minns dem). En glad låt helt enkelt!

Har ni glömt vilka låtarna var? Kika in här för lite uppdatering och videoklipp!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Rätt låt vann ju helt klart! Och håller med om Perelli. Jesus Christ!!! Bosnien-Hercegovinas låt var rolig, show osv... tycker jag med. Låten fastnade ju dessutom. Shady lady var också bra. Men hatade hon som sjöng, diva nummer 1 i alla intervjuer t.ex... Fy sjutton! Men framträdandet var ok. Såg ut som en kåt Perelli dock. Sen håller jag igen med om både Grekland och Tyskland. Uselt.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!