måndag 1 mars 2010

Sportlovstips - mat och matsäckar

Idag börjar sportlovsveckan här i Stockholm. Tyvärr är ju inte riktigt vädret med oss just nu, men kanske hinner man ta sig ut och njuta lite av snön ändå. Och då är det bra att ha med sig något mättande i en ryggsäck. För hungrig det blir man. Framförallt om man är ute och gör av med energi i snömodd ;). Så jag tänkte slänga ihop lite bra tips på enkla matsäckar, som man lätt slänger ihop och tar sig med ut. För visst är det verkligen mysigt att sitta ute på ett sittunderlag i skogen och höra fåglarna kvittra, samtidigt som man sippar på en kopp varm choklad? Eller att sitta tillsammans och bara njuta av solens varma strålar och äta en riktigt god smörgås?

Sportlovstips

1. Varm choklad och stekt ägg/kaviar-smörgås, där smörgåsen består av ett nyttigt grovt bröd som tex Grov Lingonlimpa. Lyxvarianten: Lägg i ett par After Eight eller marshmallows i chokladen.

2. Varm Solskenssoppa i termos och till det nybakta och matiga picknickscones.

3. Tunnbröd med snabb och mumsig tonfiskröra samt varm saft (nyttig saft som kokas med lite glöggkryddor) att dricka till, serverad direkt ur termosen.

4. Julmjölk i termos och kalla bananpannkakor. Servera gärna pannkakorna med lite bär och vispad grädde, för lite extra lyx.

5. Kyckling och nudelsoppa i termos samt scones med något favoritpålägg.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!