
Inlagd sill à la Susanne 2 burkar

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 rödlök
1 morot
1 dm purjolök
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 svartpepprkorn
rivet skal av 1/2 lime
2 burkar inläggningssill
Strimla löken och purjon. Skär moroten i slantar. Koka upp ättika, socker, vatten, lök, morot, purjo, limeskal och kryddor.
Låt lagen svalna ordentligt. Häll av spadet från inläggningssillen och skär sillen i sneda skivor. Häll upp lagen på burk och lägg ned sillen däri. Blanda runt. Ställ burken kallt minst två dagar. Servera!

Läs även andra bloggares åsikter om sill, mat, recept, matlagning, inlagd sill, inläggning, inläggningssill, enkelt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!