Till jul valde jag att lägga in sill själv. Har tidigare lagt in själv och då alltid glömt att skriva upp receptet. Men den här gången lyckades jag skriva upp receptet. Och dessutom är det så tusans enkelt att minnas de få ingredienserna. Lagen består av en klassisk 1-2-3-lag, och det är ju lätt att minnas. Och smaken blir riktigt god. Det kan alla de, som åt vid vårt julbord intyga .
Inlagd sill à la Susanne 2 burkar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 rödlök
1 morot
1 dm purjolök
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 svartpepprkorn
rivet skal av 1/2 lime
2 burkar inläggningssill
Strimla löken och purjon. Skär moroten i slantar. Koka upp ättika, socker, vatten, lök, morot, purjo, limeskal och kryddor.
Låt lagen svalna ordentligt. Häll av spadet från inläggningssillen och skär sillen i sneda skivor. Häll upp lagen på burk och lägg ned sillen däri. Blanda runt. Ställ burken kallt minst två dagar. Servera!
Läs även andra bloggares åsikter om sill, mat, recept, matlagning, inlagd sill, inläggning, inläggningssill, enkelt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!