Sockerkaka med smak av jul
2 dl socker
2 ägg
50 g smör/1/2 dl flytande smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 rågad tsk bakpulver
2 tsk florsocker
1 påse saffran
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst med elvisp - helst 4-5 minuter. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och kryddor i en bunke. Smält smöret (alternativt använd 1/2 dl flytande smör) och blanda den med mjölken. Häll ned mjölk och smör i äggblandningen och rör runt. Häll slutligen i mjölblandningen och rör försiktigt runt allt till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Tag ut sockerkakan och låt svalna. Smält vit choklad och ringla den över sockerkakan. Lät chokladen stelna, servera sedan och njut!
Läs även andra bloggares åsikter om recept, mat, matlagning, baka, sockerkaka, jul, julsmak, saffran
Mmm det lät gott!
SvaraRadera