onsdag 3 februari 2010

En mammas dilemma

Har hoppat in i duschen. I tron att Lilleman sover. Halvvägs genom tvagningen, hör jag honom. Med håret fullt av schampo, och kroppen totalt intvålad med duschkräm, står jag där och hör Lilleman gråta. Vad göra?

1. Hoppa raskt ur badkaret - med skum och allt - halka på golvet och slå i tån. Svära högt och krypa in till Lilleman näck, vilket resulterar i skum över hela huset.

2. Gå försiktigt ur badkaret - med skum och allt - och tassa (läs klafsa) näck genom hela huset, lämna våta spår på golvet, plocka upp Lilleman och svepa in honom i en handduk, eftersom han vid det här laget också är dyngsur och skummig.

3. Duscha klart fort som f-n. Bara skölja av sig. Balsam är överkurs. Svepa en handduk runt sig och tassa in till Lilleman. Vyssja honom till sömns igen, och återgå till pysslandet i badrummet.

4. Äsch, låt ungen skrika. Han man tur somnar han av utmattning. Jag tappar upp ett bad istället - det gäller att passa på!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. svar: Ja jag vet att förlossningar startar på olika sätt, men värkar har ju alla såvida man inte förlöses genom planerat snitt, så därför tycker jag att det är bra om man utgår från när dom blivit någorlunda regelbundna. Det går inte att utgå från när vattnet går som allmän måttstock för i så fall hade tex min förlossning bara tagit 20 minuter.

  SvaraRadera
 2. Jag röstar på 4:an;)

  Jag minns att jag brukade ta med Alice och hennes matstol in i badrummet. Sen fick hon sitta där medan jag duschade snabbt och samtidigt räckte henne saker att leka med. Man blir effektiv som mamma;)

  SvaraRadera
 3. svar: Nej men i det första fallet kan d ju lika gärna räkna från när värkarna startade iochmed att de nu gjorde det när vattnet gick?

  I det andra fallet får du ju såklart räkna från dess de blivit sammanhängande och slutar med själva förlossningen. Hur som helst är det ju ändå värkar du räknar med eller hur?

  SvaraRadera
 4. Asgarv!!! Ja, du ibland gäller det att tänka snabbt... Att en sådan händelse sammanfaller med en dusch slår ju aldrig fel heller!

  Mvh Pia

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!