tisdag 12 januari 2010

Svångremmen dras åt!

I linje med mitt nya liv detta år, kommer jag även försöka övervinna gravidfläsket, och därmed göra mig av med några (läs ganska många) överflödskilon. För att hålla motivationen igång, kommer jag att blogga om min viktnedgång.

Hur kommer jag då gå till väga? Jag har ett stort problem - jag älskar godis! Så från och med i måndags är det slut på godis, bullar, kakor, chips etc här hemma. Undantaget en gång i veckan, eftersom lite lördagsmys måste man kosta på sig. Jag tror inte på att späka sig själv, man måste våga unna sig ibland. Annars går det lätt överstyr och man tappar fokus.

I övrigt kommer jag inte att göra så enormt stora förändringar i kosten. Jag ammar fortfarande Lilleman, och planerar att fortsätta med det ett bra tag till (så länge Lilleman vill förstås). Därför vill jag inte köra någon diet eller dylikt. Däremot kommer jag att se till att vi äter hälsosam mat med mycket grönsaker, och kosten är lite GI-inriktad med mycket dinkel och annat istället för snabba kolhydrater.

Vad gäller motion, så har jag alltid älskat att träna, och gjort det ofta. Men som mammaledig med två barn och en sambo som gör sin Post doc, är det inte lika lätt att komma iväg och träna på ett gym. Så jag har bestämt mig för att införskaffa en Orbitrek Elite. Den kan jag tärna på när som helst här hemma, tex framför TV:n när barnen lagt sig. När det blir lite varmare ute, är planen att jag ska börja springa lite igen. Men det är ett tag kvar till dess. Så Orbitreken kommer att göra nytta!

Varannan måndag kommer jag att avge en rapport på resultatet, och ibland slinker det kanske även in något foto.

Så då startar vi - här är mina mått och min vikt vid starten - och en bild på gravidfläsket som envist sitter på magen och gapflabbar åt mig - the naked truth helt enkelt


Gravidfläskstatus 100111

Vikt: 73 kg
Målvikt: någonstans kring 58 kg
Mått:
överarm v 30 cm; h 30,5 cm
bröst 106 cm
midja 88 cm
höft 100 cm
stuss 104 cm
lår v 62 cm; h 62 cm
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Kul!! Då kan vi peppa varandra! Heja heja. =)

  SvaraRadera
 2. Det kommer säkert att gå bra när du är så motiverad. Heja!

  SvaraRadera
 3. Hoppas du lyckas...Själv pushar jag bort dagarna för varje dag..Vet att jag är lat men hoppas att jag kan gå ner något nu när jag börjar jobba igen.

  Lycka till nu !!

  Kram//Lucia

  SvaraRadera
 4. Låter ju toppen. Vi får peppa varandra.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!