måndag 18 januari 2010

Barnmat: Linsgryta från 6 månader

Jag lagade linsgryta till middag häromdagen, och passade då på att laga en större sats till Lilleman i en separat kastrull. Smaksättningen är ungefär lika, men självklart utan salt.

Barnmat: Linsgryta från 6 månader ca 7 port

1/2 lök
kanel
paprikakrydda
malen ingefära
0,6 L vatten
1 dl röda linser
1 dl bulgur
1 lime/kefirblad
1/2 fpk krossade tomater
1 msk citronjuice
fryst broccoli

Hacka löken. Fräs den i lite olja i enkastrull. Tillsätt kryddorna, och fräs tills löken är lite mjuk. Tillsätt vatten, linser och bulgur. Lägg kefil/limebladet i en tesil och lägg ned i grytan. Låt koka upp, och sjud på lite svagare värme i ca 20 minuter. Ta ur tesilen. Häll i krossade tomaterna, broccolin och citronjuicen. Låt allt bli varmt. Färdigt att servera eller frysa in!

Tips! Om du ibland köper barnmat - satsa på Nestlés nya, ångkokta mat - NaturNes. Maten är förpakcad i små plastburkar, som du sedan kan återanvända. De går att köra i både mikro och diskmaskin. Perfekt att lägga grötpulver i när man är på flygande fläng, och självklart toppen att frysa in hemlagad barnmat i.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Åh bra tips! =) (PS. Du ska inte ta bort lite text på headern? Eller ska du ha kvar den till jul.. =) )

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!