Barnmat: Linsgryta från 6 månader ca 7 port
1/2 lök
kanel
paprikakrydda
malen ingefära
0,6 L vatten
1 dl röda linser
1 dl bulgur
1 lime/kefirblad
1/2 fpk krossade tomater
1 msk citronjuice
fryst broccoli
Hacka löken. Fräs den i lite olja i enkastrull. Tillsätt kryddorna, och fräs tills löken är lite mjuk. Tillsätt vatten, linser och bulgur. Lägg kefil/limebladet i en tesil och lägg ned i grytan. Låt koka upp, och sjud på lite svagare värme i ca 20 minuter. Ta ur tesilen. Häll i krossade tomaterna, broccolin och citronjuicen. Låt allt bli varmt. Färdigt att servera eller frysa in!
Tips! Om du ibland köper barnmat - satsa på Nestlés nya, ångkokta mat - NaturNes. Maten är förpakcad i små plastburkar, som du sedan kan återanvända. De går att köra i både mikro och diskmaskin. Perfekt att lägga grötpulver i när man är på flygande fläng, och självklart toppen att frysa in hemlagad barnmat i.
Läs även andra bloggares åsikter om barnmat, mat, recept, laga själv, hemlagat, linsgryta, tips, burkar, infrysning
Åh bra tips! =) (PS. Du ska inte ta bort lite text på headern? Eller ska du ha kvar den till jul.. =) )
SvaraRaderaFia: jobbar på det ;)
SvaraRadera