För ett tag sedan bjöd jag några vänner på en variant av banankaka. Receptet har jag hittat i "Fikaboken" från Allers. Kakan blev så populär, att mina vänner tjatat om receptet var och varannan gång vi träffas. Och jag har inte kommit till skott för att lägga ut det i bloggen. Men nu tog jag mig i kragen, letade upp receptet och här mina kära vänner har ni det:
Chokladringlad banan- & vallmokaka 10-12 bitar
100 g smör
2 stora mogna bananer
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk blå vallmofrön
1/2 dl kesella
3 msk pressad citronsaft
Garnering
150 g vit choklad
Mosa bananerna. Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrö i en bunke. Rör ned i äggvispet. Tillsätt kesella, banan, smör och citronsaft. Bre ut smeten i en smörad form och grädda i ca 15-30 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i mikron och ringla över kakan. Servera med vispad grädde till eller bara helt naturella.
Foto dyker upp lite senare...
Läs även andra bloggares åsikter om mat, bak, baka, kaka, matlagning, recept, banan, vallmo, bakning, fika
Åååh äntligen :-)
SvaraRaderaTrevligt recept. men ingen verkar baka innan dom lägger ut receptet.
SvaraRaderaVart ska det smälta smöret i ????
Anonym: Jag bakar/testar alltid receptet innan jag lägger ut det. Dessutom är de flesta recept i min blogg faktiskt mina egna, som jag själv satt ihop. och det har jag naturligtvis gjort genom att själv testa!
SvaraRaderaDock är även jag mänsklig, och snubblar ibland på tangenterna. I det här fallet hade jag helt enkelt bara missat att skriva ut var smöret skulle i. Men nu är det rättat, och jag tackar för att du uppmärksammade detta :)