onsdag 23 september 2009

Fotboll och barn

Skruttan gillar att spela fotboll. Hon har ett rejält skott, kan sparka höga bollar och gör försök till att dribbla. Jag har funderat på, om hon ska få börja spela fotboll om något år. Men jag oroar mig för dagens elitisering av barnfotboll. Jag vill bara, att hon ska lära sig en lagsport. Och det positiva som följer med det: laganda, att alla får vara med, att man inte måste vara bäst för att vinna, att alla är delaktiga etc.

Men tyvärr är det på många ställen så, att man redan från småbarnsåldern börjar toppa laget. Plockar ut de bästa. Vilket gör mig arg. Då har man förlorat fotbollen. Det ska vara kul att spela. Inte bara jaga titeln bästa spelare. Inte när man är barn. Vi kommer att leta lite, innan hon får börja spela i något lag. För vi vill att det ska vara ett lag, som spelar för att det är roligt. Ett lag som passar våra kriterier helt enkelt!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

 1. en väldigt fin design du har! :)

  förresten, missa inte CYKEL VM som drar igång idag och håller på till den 27/9!
  hur många guld tror du Sverige tar? :D

  SvaraRadera
 2. Japp!Håller med. Vår sjuåring spelar i ett lag. Kvrtersenspel, men det viktiga är att DELTA, inte att vinna. Man måste hela tiden påvisa vikten av GLÄDJEN i fotbollen.

  SvaraRadera
 3. Ja det är så synd att de redan börjar i så tidig ålder. Låt barn få vara barn och leka. Sen märker man efter ett tag om de slutar själva för att de har tröttnat. Men då har de fått haft kul en stund utan att det ska tävlas om vem som är bäst.

  SvaraRadera
 4. Finns också de föräldrar som tar sporten på dödligt allvar och skäller ut sitt barn när det missat målet tex. Herregud varför hetsa barnen så kan man ju undra. Tids nog kommer de känna av den där prestationsångesten ändå så den kan väl få slippa den som barn åtminstone.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!