måndag 19 januari 2009

Vad bidde det för mat vecka 3?

Hrmmm, man kan väl säga att vi inte riktigt kommit in i det här med veckomatsedel ännu... Matsedeln har inte följts så noggrant och dessutom har vi varit ute och farit en hel del - och då blir det ofta "mat på vägen" som de flesta nog känner igen.

Så här blev vecka 3:s matsedel i slutänden:
Mån: Pappersgubben gräddade smaksiga pannkakor som serverades med hjortronsylt, drottningsylt och grädde - mums!
Tis: Minestronesoppan var helt OK. Dock bidde det soppa för ett helt kompani - hela 4 liter!!! Men jag frös in resterna till ett annat tillfälle. Jag skippade både selleri och lök (det räckte med purjon) och tog 2 hela buljongtärningar. Jag använde dessutom pastaskruvar istället, för att få rätten lite mer matig.
Ons: Kycklingfilén blev utbytt till fläskytterfilé av Pappersgubben. Han kompletterade receptet med att lägga till sultanrussin och hackade cashewnötter i såsen. Resultatet blev en riktgt smaskig middag!
Tors: Nu gick det utför... På torsdagen åkte vi och handlade efter jobbet, vilket resulterade i McDonald's till middag.
Fre: Och utför fortsatte det... Det var dags att ta tag i storhandlandet på ICA Maxi, men först intog vi en mysig familjemiddag på Pizza Hut.
Lör: Hembjudna på middag hos svärisarna, där det serverades klassisk räksmörgås med majonäs till förrätt och moussaka till varmrätt - smarrigt!
Sön: Improviserade vi och lagade biff med varm bönsallad och klyftpotatis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Det där med "mat på vägen" är nog väldigt vanligt skulle jag tro. Snabbmat också. Håller på och kämpar på med matschema här också, och det går väl sådär..

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!