söndag 18 januari 2009

Dagens middag: biff med varm bönsallad och klyftpotatis

Idag avvek vi lite från veckomatsedeln. Kände oss lite inspirerade liksom. Och så hade vi inte tinat köttfärs... Kanske var en bidragande faktor, eller?

Därför lagade vi med gemensamma krafter biff med varm bönsallad och klyftpotatis, och jag tänkte dela med mig av receptet till er:

Biff med varm bönsallad och klyftpotatis 4 port.

4 biffar (nöt)
potatis

matolja

hericotes vertes

2 tomater

1 liten burk champinjoner

1 pkt bacon

peppar

Dela potatisen i tunna klyftor. Lägg dem i en påse och häll på olja. Blanda runt i påsen så att all potatis får olja på sig. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper på. Laga i ugnen, 200 grader i ca 40 minuter. Stek under tiden baconet i små bitar så att det blir knaprigt. Låt rinna av på en tallrik med papper under. Stek hericotes vertes i stekpannan i baconfettet som är kvar. Tillsätt champinjoner och tomat i bitar. Krydda lite med peppar. Lägg upp grönsakerna i en form. Marinera (fritt val) köttet och stek det till valfri färg - personligen föredrar jag ganska så rödrosa. Toppa grönsakerna med baconet. Servera biff, varma salladen och klyftpotatisen med tex ett smaksigt vitlökssmör till. Smaklig måltid!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!