Som ni kan se av recensionen från föregående vecka, lyckades vi inte riktigt hålla oss till planen... Men skam den som ger sig - dags för ny vecka och nya tag! Dock kanske ni känner igen vissa delar av listan från förra veckan...
Måndag: Pasta med avokado och oliver
Tisdag: Ris och Flygande Jakob
Onsdag: Lax i ugn med zucchinitillbehör
Torsdag: Blodpudding med råkost och lingon
Fredag: Kryddig fisksoppa
Lördag: Klassisk renskavsgryta med ris – Susannes recept se nedan
Söndag: Klyftpotatis och Rosépepparbiffar
Klassisk renskavsgryta 4 port.
1 pkt fryst renskav
2 dl matlagningsgrädde
kinesisk soja/tamarisoja
1 brk hela champinjoner
½ lök
enbär
vitpeppar
salt
Tillbehör
Lingon
Stek renskaven. Tillsätt champinjoner, lök, enbär och vitpeppar. Stek tills löken blivit lite mjuk. Tillsätt grädde och soja. Smaka av med salt. Låt rätten puttra ihop sig en stund. Servera med ris, valfria grönsaker och lingon. Smaklig måltid!
Läs även andra bloggares åsikter om matlagning, recept, mat, renskav, gryta, matsedel, planering, mat
Gott! Jag kan längta efter blodpudding men ingen av barnen äter det så det blir sällan här hemma.
SvaraRaderaJakob är en av mina favoriträtter. Perfekt kombo.
Annica: Är själv en fan av blopping, och som tur är gillar alla det här hemma :) Flygande Jakob är perfekt kombo, en riktig klassiker - och en av mina favvosar också!
SvaraRadera