måndag 15 december 2008

Vad hände med helgen?

Detta var ingen vanlig helg. Detta var helgen from hell. Med några få trevliga inslag...

Fredag
Jobbar över återigen - totalt ca 7 timmar övertid den här veckan - halleluja! Nåja, det ger i alla fall lite extra klirr i julklappskassan...

Lördag
Upp i ottan då Skruttan fått för sig att vakna tidigt är en bra idé. Pappersgubben och jag försöker desperat få henne att vila lite mellan oss i vår säng. Försöket misslyckas totalt. Skruttan klättrar på mamma. Hon hoppar på pappa. Hon springer i sängen mellan oss. Jorrå serru så att, det funkade ju verkligen - vilken härlig vila vi fick!

Vid 12:30 blir Skruttan hämtad av svärfar. Hon ska sova där under natten, eftersom jag och Pappersgubben ska frotteras med Nobelpristagare. Varje år är det luciabal på Stockholms Universitet. Till denna bal inbjudes alltid Nobelpristagarna. Dessutom hedras vi sk. grodor (japp, studentlivet är lite knäppt!) som gjort något extra och alldeles utöver det vanliga för Naturvetare på Stockholms Universitet. Man hedras genom att man får en groda i bly (ja, jag sa att studentlivet är aningen galet!). Denna ska man sedan bära runt halsen på varje bal man går (Ja, jag behöver väl inte upprepa något mer...), och man är då medlem i Grodorden!

Till saken hör nu att Nobelpristagarna som kommer på den här balen också alltid får denna populära och åtråvärda groda. Och så får de sjunga "Små grodorna" på scenen. Med rörelser! Varför går då jag på denna tilldragelse? Jo, svaret är enkelt - min kära Pappersgubbe är toastmaster. Och så är vi båda medlemmar i Grodorden. Och så är det en väldigt rolig fest. Och så får man väldigt god mat. Och man får se sin karl i frack - bara det!!!

Tillställningen var så trevlig att vi inte kom hem förrän vid två på natten. Och då tog gravida Susanne över. Jag fick jätteont i magen och kunde inte somna. Hade antagligen sammandragningar pga att jag överansträngt mig senaste veckan och den sena festen blev droppen. Låg vaken till 4:30, då jag tog två Reliv och efter att ha legat och andats kontrollerat och lugnt för att minska smärtan somnade jag vid 5:30-tiden. Och vaknade vi 10:30. och kunde inte sova mer. Trött? Bara förnamnet!

Söndag
Gick ut på att ta sig till svärföräldrarna för att hämta Skruttan. Tog hela dagen. Kom dit på em, stannade och åt pizza till middag där, fikade, vilade på soffan, fick migrän och åkte slutligen hem för att däcka i sängen! Hur söndagen skulle sett ut? Vi skulle skutta ur sängen - pigga och glada - och städa huset från topp till tå. Sedan skulle all julpynt upp. Och gardiner. Och så skulle lussebullar bakas. Och papparkakor. Vad bidde det? Inte ens tredje ljuset i adventsljusstaken är tänt...

Men nu är det måndag igen och jag är åter i ekorrhjulet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Jobbigt att du fick så himla ont i magen. Typiskt när man har planerat helgen och dessutom fixat barnvakt. Ha det bra kram

  SvaraRadera
 2. Ja studentlivet är en konstig värld. Jobbar ni bägge vid universitet?

  SvaraRadera
 3. Sus: Näe, bara karln. Själv är jag fast i industrin sedan sju år tillbaka :D

  SvaraRadera
 4. Kan vara skönt att inte jobba på samma ställe ju.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!