onsdag 26 november 2008

Varför man bör köpa ekologisk mat...

Det finns många skäl till att man bör köpa ekologisk mat. Framför allt är det bättre för miljön. Och det är bättre för de som arbetar med grödor när de slipper hantera giftiga kemikalier i bekämpningsmedel. Och det är bättre för den enskilda individen som äter en gröda, då vi slipper få i oss dessa bekämpningsmedel.

Utbudet i affärerna ökar vad gäller ekologisk mat, men det är ännu långt kvar. Dessutom är den ekologiska maten ofta dyrare, vilket såklart känns i plånboken. Ekologiska varor borde kosta lika mycket som en icke ekologiska varor! Personligen försöker jag köpa ekologiskt så ofta jag kan, och där det finns ett ekologiskt alternativ. Men ibland slarvar jag - det medger jag. Men efter att ha läst den här artikeln kommer jag inte att slarva mer!!! Nu blir det bara ekologiska grönsaker och frukter i vårt hem!

Byt upp dig du också - köp ekologiskt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Det där med eko är ett dilemma.....
  jag är inte så vääääldigt insatt men det finns alltid två sidor av allting...när vi odlade spannmål så odlade vi ekologiskt, och jag kan bara säga att det vete sjutton om det är bättre för miljön. Vad många inte tänker på att det går åt väldigt mycket mer diesel till traktorn till exempelt, för jorden måste bearbetas mycket längre och fler gånger för att bromsa ogräset.

  Annars då? Sparkar det i magen nu?
  Ditt äldre barn måste vara precis jämngammalt med min Loke förresten!

  Kraaamar!

  SvaraRadera
 2. mumari: Jo, du har rätt - det finns förstås alltid två sidor. Att det var så mycket krångligare visste jag faktiskt inte. Men jag tar nog hellre det och slipper bekämpningsmedel på mina frukter och grönsaker... Sparkar gör det till och från - men en så länge bara i form att lite fladder ;) Skruttan är strax 2,5 år - hur gammal är Loke?

  SvaraRadera
 3. Hej jag är en Italiensk killle som gillar riktigt mat utan konstigheter så blev så arg med stora företag som säljer "falsk" mat och startade denna bloggen som heter http://matpolisen.blogg.se/
  då vill jag att alla ska få veta hur vi bli lurad när vi handlar mat!!
  Hälsingar /Ciao
  Vasco

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!