onsdag 26 november 2008

Status på Knyttet och Susanne - vecka 17

Susanne: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Susanne kommenterar:
Växer kan man gott säga att det gör. Magen känns stundtals rätt stor. Kanske beror det på att jag är så hungrig? Skämt å sido så har jag faktiskt känt mig lite hungrigare de senaste dagarna. Eller så är det bara något blivande mammor kan känna att de kan skylla på... Illamåendet börjar i alla fall ÄNTLIGEN ge med sig. Jag känner fortfarande av det ibland, men det är definitivt inte varje kväll. Dock blir det lite värre när jag är väldigt trött.

Knyttet:
Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Knyttet kommenterar:
Fett är fint - värmer skönt i "kylan"! Känns dock sådär fräscht att ligga här ytterligare 5 månader med grönsvart klet i tarmen . Fast det är värre för pappa och mamma som får ta hand om skiten när jag kommer ut

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. alltså du skriver så mysigt om det hela.
  För en annan som aldrig varit gravid så skriver du underbart och det gör inget att du klagar. Det är ju sanningen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sökte efter gravidbloggar och hamnade här. :) Spännande med knyttet i magen. Är själv i v. 18.
  Kul att läsa status med kommentarer från knyttet och allt. :)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Karin: Tack vad snäll du är!

  Susanne: Kul, då har vi kommit nästan lika långt!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!