torsdag 27 november 2008

Namn

Det går ju trender i allt som alla vet - så även i namn. Om man ska tro Anders Malmsten, skaparen av sajten Svenska Namn, är namn som Sixten, Vera, Ture, Irma, Hillevi, Majken, Gösta, Viola och Bror på uppgång. Temat är alltså namn som var aktuella runt 20-talet. Så vill du ge ditt barn ett trendigt namn, som det definitivt inte kommer att vara ensamt om, skall du välja några av dessa. Vill du däremot ge ditt barn ett ovanligt namn, skall du välja något namn från dina föräldrars generation, tex Göran eller Stig. Mer om detta kan du läsa i den här artikeln på Allt om Barn.

Själv har jag extremt svårt att komma på passande namn. Och värst är killnamnen. Det är verkligen svårt att hitta ett killnamn! När vi fick Skruttan hade vi bara ett namn - ett tjejnamn - och det fick det bli! Tur att det bidde en tjej. Nu har jag väldig ångest över namn. Vi bör ju ha i alla fall ett killnamn och ett tjejnamn - det kan ju faktiskt bli det ena könet eller det andra...

Vad har ni för favoritnamn? Har ni några bra förslag på namn som skulle kunna falla mig i smaken? Jag behöver lite inspiration...

Serie (klickbar) som säger allt - av Jan Berglin
Mer av honom finns att läsa på SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Killnamn är mycket svårare!

  Jag gillar Albin och Alice!

  SvaraRadera
 2. hahah.. jag älskar Jan Berglins serier.. *fnissar*

  Killnamn är jättesvårt! Adrian och Gabriel stod väl högst på vår lista. Vincent är också fint. Nu har jag fått för mig att om vi får en pojke ska han heta Anton.

  Tjejnamn jag älskar nu är (förutom Alicia): Emmie, Emelie, Emma..

  Men det svåraste är ju inte bara att hitta ett namn! De ska ju passa ihop med resten av familjen med.. så det flyter när man presenterar sig liksom! :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Lucas och Neo. Inte konstigt med tanke på att kissarna fick de namnen. ;)

  Jag älskade namn som Gabriella, Michelle.

  Som ovan säger, det måste ju passa ihop med famijen oxå. Det är inte bra. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig blogg du har...
  Vill komma med ett förslag till killnamn. ERIK finns i alla åldrar. Min äldsta Erik bekant är 89 år och den yngste är 18 månader. MARIA är ett flicknamn som även det finns i alla åldrar.
  Lycka till.
  Ha de...
  Ann

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!