onsdag 3 september 2008

Skruttplutt på närakuten...

Idag var det Pappersgubbens tur att VABa. Själv åkte jag till jobbet i morse, och när jag kom fram möttes jag av ett kontor utan ventilation - härligt! Hemma upptäckte Pappersgubben att Skruttan var lite svullen över ena ögat. Han ringde mig och frågade, om jag visste vad det var. Jag sade, att det inte var någon fara. Det var ett myggbett, som hon fick i går kväll, när vi var ute och lekte. Så var det inget mer med det... När Pappersgubben däremot väckte Skruttan efter middagsluren, möttes han av ett helt igensvullet öga, där man bara såg irisen genom en springa. Myggbettet hade blivit mycket värre. Gubben ringde mig, och jag bad honom genast ringa akuten, eftersom hon antagligen fått en överkänslighetsreaktion på myggbettet. Han ringde och de tyckte att han skulle åka in med henne. Sagt och gjort, han åkte dit och satte sig att vänta. Som tur var tog det inte jättelång tid, utan de fick hjälp ganska snabbt. Skruttan fick en dos Tavegyl (antihistamin), och ett recept på densamma för att ta en dos till kvällen också. Så nu hoppas vi att svullnaden ska lägga sig.... Det är inte alltid lätt att vara en liten Skrutt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

 1. det är inte lätt med allt man kan vara överkänslig mot utan att man vet det.
  Hoppas det blir en bra dag i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj, stackars liten =( Det kan inte vara skönt att ha ett helt igensvullet öga...

  SvaraRadera
 3. Nej men stackars V. Vi har märkt att Wiggo är överkänslig mot myggbett oxå. Även han blir svullen. Hoppas att kuren hjälpte.
  Kram kram

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!