tisdag 17 juni 2008

Funderingar inför semestern - böcker och boktips?

Jag är normalt en bokslukare av stora mått. Innan jag blev mamma hade jag (såklart!) mer tid över och klämde då böcker på löpande band. Jag älskar att sitta och läsa en god bok och bara drömma mig bort i en annan värld. När jag fångas upp av en bok, går det nästan inte att nå mig. Jag är uppslukad! Och så har jag alltid varit. När jag fick min första riktiga bok - Ronja Rövardotter -  jag fyllde 8 år, satte jag mig genast i soffan hemma, samtidigt som gästerna satt kvar och fikade, och försvann in i boken. Icke kontaktbar av omvärlden. Det började då... Men jag tycker att det är en underbar känsla att förlora sig i böckernas värld. 

Nu till min fundering. Jag har ju inte lika mycket tid att lägga på böcker längre, med semestern är en sådan tid då jag helt enkelt tar mig tid att läsa. Gärna i ett streck. Men som det är nu så har jag ingen bra bok att plöja.. Har ni där ute några bra tips på riktigt bra böcker? Sådana som bara uppslukar en? Som man bara inte kan släppa, utan bara måste läsa en sida till innan man somnar? Just en sådan bok vill jag ha tips på! 

Så kom igen - ge mig era bästa boktips!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Hejhej. Hittade till din blogg via Bloggtoppen som tyckte att våra bloggar va lika... Hmm =) Jaja, har iaf lite tips om du inte läst dem. Alla böcker av Tamara McKinley & Nicholas Evans är bara såå bra!! Har iofs ingen aning om vad du gillar för böcker, men googla på dem så hittar du säkert lite info om dem =)
    Ha de gott/Sarah

    SvaraRadera
  2. Har du inte läst "Flyga drake" och "MIg äger ingen" så MÅSTE du läsa dem! "Tusen strålande solar" (samma författare som till Flyga drake) kom på pocket nu i veckan. Också otroligt bra!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!