söndag 19 december 2010

(nästan) nyttig Rocky Road Fudge

I helgen har jag, barnen och Pappersgubben bakat en hel massa julgodis. Och självklart kan ju inte jag hålla mig till de recept som finns, utan måste experimentera och hitta på nya sorter. Kanske är det kemisten i mig som kommer fram . I alla fall, så blev jag sugen på att testa att göra Rocky Road Fudge, men en lite nyttigare variant är ju aldrig fel. Så efter lite funderingar, blev det slutliga receptet så här - och det blev riktigt smarrigt vill jag lova!)

(nästan) nyttig Rocky Road Fudge ca 50 bitar

3 msk pumpafrön
3 msk torkade tranbär
1/2 dl torkade aprikoser
1 dl hackade valnötter
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl marshmallows (klippta i bitar eller minimarshmallows)
200 g mörk choklad, gärna 70%-ig
15 g smör
1/2 burk kondenserad mjölk (ca 200 g)

Blanda pumpafrön, tranbär, aprikoser, valnötter, havregryn och marshmallows i en bunke. Häll upp smör och mjölk i en kastrull och värm den lite. Smält chokladen försiktigt i mikron. Tag kastrullen av plattan, häll ned den smälta chokladen i kastrullen och blanda om. Häll sedan ned chokladröran i bunken och blanda runt så att alla torra ingredienser får choklad på sig. Tag en bit plastfolie och lägg chokladen på. Forma till en rulle och linda in den i plasten. Ställ svalt minst 3 timmar. Skär sedan upp skivor av chokladrullen. Smaka och njut!

Förvara chokladen svalt i kylen. Tidigare julgodis jag bakat kan ni hitta här.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Ojoj, dessa såg ju sjukt smarriga ut! Hoppas att det är ok att jag snor receptet! ;-)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!