måndag 15 november 2010

Lussegröt

Härom helgen lagade vi gröt till frukost. Mannagrynsgröt. Fast ibland kan man tröttna på samma gamla gröt. Så vi bestämde oss för att piffa till mannagrynsgröten lite. Och vips föddes Lussegröten!

Lussegröt 4 port

1 1/2 dl mannagryn
1 L mjölk
1/2 pkt saffran
1 cl vodka el motsvarande
1 dl russin
2 msk socker
2 msk flytande smör

Häll saffranen i spriten och låt den dra i ca 10 minuter. Det gör att saffranssmaken kommer fram tydligare. Häll upp mjölk, russin, socker, smör och den färdigdragna saffransspriten i en kastrull. Koka upp. Häll i mannagrynen och småkoka/sjud i ca 5 minuter under omrörning. Servera och njut!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. coolt, fast hade nog skippat vodkan:D

    SvaraRadera
  2. Suzan: Fast vodkan är bara till för att dra ur smaken ur saffranen. Själva alkoholen kokar ju bort när man kokar gröten :)

    SvaraRadera
  3. Det där lät ju spännande! :D

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!