Lussegröt 4 port
1 1/2 dl mannagryn
1 L mjölk
1/2 pkt saffran
1 cl vodka el motsvarande
1 dl russin
2 msk socker
2 msk flytande smör
Häll saffranen i spriten och låt den dra i ca 10 minuter. Det gör att saffranssmaken kommer fram tydligare. Häll upp mjölk, russin, socker, smör och den färdigdragna saffransspriten i en kastrull. Koka upp. Häll i mannagrynen och småkoka/sjud i ca 5 minuter under omrörning. Servera och njut!
Läs även andra bloggares åsikter om mat, recept, matlagning, gröt, foto, lucia, lussegröt, lussa, saffran, russin, mannagrynsgröt
coolt, fast hade nog skippat vodkan:D
SvaraRaderaSuzan: Fast vodkan är bara till för att dra ur smaken ur saffranen. Själva alkoholen kokar ju bort när man kokar gröten :)
SvaraRaderaDet där lät ju spännande! :D
SvaraRadera