tisdag 2 november 2010

Dagens nya ord

Idag har jag lärt mig ett nytt ord: Slukhål. Japp, så heter det. Slukhål. Lite spännande ord. Aftonbladet beskriver detta fenomen på följande sätt: ”Slukhål kan bildas när berggrunden av någon anledning vittrar sönder och blir porös.” Vad det innebär? Att ett stort hål i marken öppnar sig och slukar marken över det samt allt som stod därpå. Snacka om att alla domedagsfantaster får vatten på sin kvarn! ”Akta, undergången är nära – slukhålet har öppnat sig!”.

Personligen skulle jag bli aningen förvånad, om jag vaknade på morgonen, gick ut för att hämta tidningen, och utanför trappen fann ett stort jävla hål i marken. ”Vem fan grävde en stor, fet grop medan jag sov? Och varför?” Ännu mer förvånad skulle jag bli om det som hände i Guatemala hände mig – slukhålet svalde där ett helt trevåningshus med hull och hår. Tänk vad förvånad man skulle bli om man helt plötsligt vaknade en morgon, och då var helt uppslukad – av ett slukhål!

Undrar förresten om man även kan kalla ett svart hål för slukhål? Och hur många gånger kan man faktiskt skriva slukhål i ett inlägg, utan att folk tröttnar?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Läskigt, är det slut då om man hamnar däri?

    SvaraRadera
  2. Livsnjutaren: Jadu, det är bara slukhålet som vet - har man tur kanske det spottar tillbaka en ;)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!