fredag 19 mars 2010

Dagens lunch: Spenatpannkakor

Lagade lunch till mig och barnen idag. Skruttan ville ha pannkakor. Medan jag stod där, slog det mig, att man sällan får i sig grönsaker till pannkisarna. Så vad göra? Jo, gröna, härliga spenatpannkakor blev det istället. Med vetekli för lite extra fibrer. Och om ni har barn under 1 år, som inte får äta spenat - missa inte tipset nedan! Här kommer det enkla receptet:

Spenatpannkakor 14 st

3 ägg
6 dl mjölk
3 dl dinkelmjöl
2 msk vetekli
200 g fryst, hackad spenat
lite salt

Tina spenaten i mikron. Vispa ägg, halva mängden mjölk och mjölet till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, saltet och spenaten. Rör ihop till en jämn smet. Grädda pannkakorna och servera varma - smaklig måltid! Om du gör en större sats och får rester, så fungerar det utmärkt att frysa in pannkakorna.

Tips 1: Barn under 1 år skall inte äta spenat. Men om man ändå vill laga mat till det lilla barnet samtidigt, kan man ha i alla ingredienser förutom salt och spenat. Därefter häller man av en mindre mängd av smeten, och gräddar pannkakor till det lilla barnet med denna mängd. Till resten tillsätter man spenat och salt innan man gräddar. Jag lagade på detta sätt och fick då 8 spenatpannkakor och 5 bebispannkakor.

Tips 2: Bebispannkakorna är perfekta för ett litet barn, som gärna vill börja äta själv. Skär pannkakan i små bitar och låt barnet rocka loss med händerna ;).

Tips 3: Om du vill få in lite mer proteiner i måltiden - servera med tex knaperstekt bacon eller färdigkryddade bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!