tisdag 9 februari 2010

Räkdekorerad hajmalsfilé i ugn med dill- och citrontäcke

Hajmalsfilé är verkligen supergod att laga i ugnen, och det är en fisksort som ofta tillagas i vårt hem. Igår var det dags igen. Den här gången blev det en rätt klassisk fisk i ugn, med standardtillbehören som citron, dill och räkor. Men rätten gick inte av för hackor för det . Här kommer det smarriga receptet:

Räkdekorerad hajmalsfilé i ugn
med dill- och citrontäcke
4 port


4 hajmalsfileer
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 pkt fryst dill
skalet av 1 riven citron
skivor av 1 citron
5 msk smör

2 dl frysta färdigskalade räkor

Tina hajmalsfileerna. Lägg dem i en ugnsform. Häll över vattnet. Smula ned buljongen i vattnet. Klutta över smöret. Strö över dillen och citronskalet. Laga i ugnen, 200°C, i ca 45 minuter. Tag ut formen efter ca 30 minuter. Strö över de frysta räkorna, och låt gå färdigt ytterligare 15 minuter. När fisken går att dela lätt, är den färdig. Servera med dinkelkorn och majs. Smaklig måltid!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!