torsdag 7 januari 2010

Veckans rensa-i-röran-projekt

Som jag nämnde tidigare, är jag med i en utmaning hos Ulrika. Den handlar om att rensa upp i röran du har hemma. Det kan vara små som stora röror. Men rensas ska de. Ut med det gamla och ge plats för ny och fräsch energi!

Så här årets första vecka slog jag på stort och tog tag i hela två rensningsprojekt. Båda projekten var något som legat länge och samlat massor med negativa tankar: "Jag borde..." "När ska jag ta tag i..." etc.

Först ut var att sortera in en massa viktiga papper i pärmar. De har legat på "Högen" en längre tid. Ni vet, den där pelaren av papper, som bara växer. Sakerna som jag ska ta tag i sen... Och jag kan lova att min hög hade nått en aktningsvärd både höjd och ålder. Jag fann flera kontoutdrag från början av 2007, och deklarationspapper från samma år.

Nu har jag gått igenom hela högen, kastat inaktuella saker och sorterat ut det som fortfarande skulle sparas. Dessa papper fann sedan en sista vila i mina pärmar vid namn: "Ekonomi" och "Försäkringar". Nu råder åter ordning och reda på skrivbordet och "Högen" är utplånad - och med den är massor av negativ energi utsopad från samvetet!

Nästa projekt tog vi tag i gemensamt jag och Pappersgubben - nämligen att frosta av frysen. Vi flyttade hit för 2,5 år sedan. Vi har aldrig frostat av frysen. I bruksanvisningen står att läsa att man ska frosta av när islagret når 0,5 cm. Den gränsen kan man säga att islagret i vår frys passerat. Med råge.

Som tur är, har vi ju en rejäl köldknäpp just nu, och därför kunde vi lätt hiva ut all mat, medan frysen tinade upp i rumsvärmen. Sedan var det dags för operation rengöring av frys. Det fanns både rester efter en sprängd colaburk (Pappersgubbens verk...) och trasig kaffeförpackning. Det tog hela dagen igår, men nu har vi kastat gammal mat, frostat av och gjort rent frysen samt sorterat in alla matvaror enligt ett bra system; en låda för kött, en låda för fisk, en låda för grönsaker osv. Och vips blev vi av med ytterligare en energitjuv!

Nu har jag gjort plats för massor av positiv energi och är redo för nästa veckas projekt!

Vad har ni gjort för att avlägsna energitjuvar den här veckan?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är! Kanske skulle man ta tag i den där pappershögen till helgen?? =P

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat!

  Det är ju så härlig att rensa, sortera och slänga.

  Jag skulle lätt kunna jobba som declutter-konsulent. Min grej.

  SvaraRadera
 3. Visst känns det skönt när man börjar ta tag i högarna. Längtar redan till nästa vecka!!!

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog behöva gå med i den där utmaningen också... Jag fixade visserligen in all kurslitteratur från ett rum vi ska göra om till vardagsrummet idag. Känner igen högarna och jag känner igen det där med frysen. Vi har bott här i fyra år och frostade av förra vintern, nu börjar det närma sig igen. :( Gillar din blogg, den är mysig. :)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!