måndag 25 januari 2010

Invägning nr 1 - 2 veckor har gått

Idag är det dags att rapportera gravidfläskstatus. De två första veckorna har nu passerat.

Den första veckan var riktigt tuff vad gäller att undvika godis. Jag hade byggt upp ett stabilt sockerberoende en längre tid, och det är inte lätt att bli av med. Men jag lyckades hålla mig och åt bara onyttigt på lördagen, precis som jag bestämt mig för. Första vecka tog jag två promenader medelst vagn.

Andra veckan blev det lite sämre på onyttighetssidan - vilket kanske också resultatet avspeglar... På fredagen fyllde min morbror 50 år och hade stor fest, och då kan man ju inte låta bli att ta ett glas rött. Men sedan glömde jag bort mig och tog två drinkar. Aj, aj, aj - alldeles för onyttigt! På lördagen var det dags för lite lördagsmys hemma, men då höll jag igen lite faktiskt. Och slutligen igår, söndag, var vi bjudna på faddergala för lille Melvin, och Magdas hembakta fikabröd går det inte att tacka nej till - smarrigt som tusan! Motionsmässigt blev det dock lite bättre än första veckan. Jag tog hela tre promenader medelst vagn/pulka - och jag gick i snömodd, vilket är ungefär tre gånger så jobbigt enligt tidningen Må Bra!

Orbitreken har anlänt, men är ännu inte ihopsatt. Mycket små delar som jag behöver Pappersgubbens hjälp för att få ihop. Förhoppningsvis grejjar vi det de närmaste dagarna.

Och här kommer resultatet efter två veckor - sakta men säkert...

Gravidfläskstatus 100125

Startvikt: 73 kg
Nuvarande vikt: 72,5 kg
Målvikt: någonstans kring 58 kg (jorrå, det lär ta ett tag...)
Mått:
överarm v 29 cm; h 29 cm
bröst 102 cm
midja 87 cm
höft 100 cm
stuss 103 cm
lår v 62 cm; h 61,5 cmLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Heja! Det går åt rätt håll.

  Det är mycket svårare att inte småäta när man är föräldraledig och hemma mycket.

  SvaraRadera
 2. Intressant att högerlåret är smalare än det vänstra... Man undrar ju hur det kommer sig? =P Har faktiskt aldrig mätt mina egna lår, men nu blev jag lite nyfiken för att se om mina också är olika =P

  SvaraRadera
 3. Magda: Jag brukar hoppa mycket på vänster ben... ;) Närrå, vet inte varför det är så. Kan kanske vara ett litet mätefel, eller så är det ena låret mer vältränat än det andra... Man kan ju tex ha olika storlek på armarna beroende på om man är höger eller vänsterhänt

  SvaraRadera
 4. Förresten, vad duktig du är som kan låta bli godiset!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!