tisdag 24 november 2009

Lilleman 6 månader

Nu är det ett helt halvår sedan vi såg Lillemans lilla nuna för första gången. Och vilken underbar liten kille vi fått lära känna. Han skrattar åt både det ena och det andra - och ibland förstår man inte vad det är som triggat det härliga skrattet hos honom. Men Lillemannen har humör också. Framför allt när han är hungrig (undrar vem han fått det ifrån? *visslar*). Och när han ska klä på sig tröjor och annat som involverar armarna. Och så gillar han inte att ha bajs i blöjan. Då blir han sur. Och vägrar sova. Men det kan ju vem som helst förstå .

Lilleman älskar mat. All mat som kommer i hans väg. Och när den står på bordet, blir han alldeles lycklig och smackar med munnen. Han gapar som en liten fågelunge, så fort skeden med mat kommer. Nu äter han en portion gröt med lite dessert till lunch och en portion mat till middag. Däremellan tuttar han som vanligt.

Sömnmönstret håller i sig. Lilleman går och lägger sig för natten vid kl 20, sover som en stock ända till kl 7. Sedan sover han en stund på förmiddagen kring kl 9 och en stund efter lunch. Han håller själv på att lägga om dagsömnen lite, och sover därför inte alltid en lur på eftermiddagen/kvällen.

Växer som ogräs gör han också. Vi knaprar mer och mer in på storlek 68 i kläder nu. Vid senaste kollen var Lilleman 64,9 cm lång och vägde 6900 gram.


Den senaste månadens framsteg var följande:
24/10 Ålar bakåt. Blir sur för att han hamnar längre ifrån leksaken istället för närmare, som han vill.
29/10 Sitter själv korta stunder.
6/11 Sover för första gången i spjälsängen - den underbara vaggan har slutligen blivit för liten.
8/11 Gnager som besatt på köksbordet och barnstolen
9/11 Sitter helt själv
11/11 Smackar och drar in underläppen.
18/11 Testar hoppgungan - och älskar den!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. tänk vad fort det gått. Han är underbar söt, precis som Skruttan.
    Det låter som en kille med personlighet och det är ju så det ska vara. :D

    Lycka till med alla förberedelser. Det låter kul med en namnfest.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!