måndag 5 oktober 2009

10 skäl att börja jogga

1. Du sparar tid
Ingen tid till och från träningen, ingen konstig utrustning som måste spännas fast, bäras eller plockas i ordning. På med skorna bara. Så fort du är ute är passet igång och så fort du är hemma igen är det över.
Susannes tillägg: Om det inte regnar då förstås. Eller haglar. Eller snöar. Passet är över när du kommer hem, men du blir påmind några dagar till i form av träningsvärk...

2. Det är billigt
Allt du behöver är ett par skor och (om du är utrustad med bröst) en bra sportbehå. Kostar dryga tusenlappen, men håller minst ett år.
Susannes tillägg: Kosta vad det kosta vill - boobsen ska ha det bra under joggingturen. En bra BH är A och O. Taxöronen behöver någonstans att vila. Så att de inte blir ännu längre liksom...

3. Kanon för konditionen
När de stora musklerna i benen jobbar så måste hjärtat pumpa på ordentligt för att syresätta musklerna = ökad kondition. 20 minuter är tillräckligt för att du ska träna din kondition. Mer än så behöver du alltså inte springa, om du inte tränar för ett lopp som kräver det.
Susannes tillägg: Japp, 20 minuter var det. Inte en minut mer. Framför allt inte när det regnar. Eller haglar. Eller snöar.

4. Maxar förbränningen
Du bränner också maximalt med kalorier när du jobbar med stora muskelgrupper. Det gör jogging till ett av de absolut bästa sätten att gå ner i vikt.
Susannes tillägg: Om man inte stoppar magen full med godis hela dagarna då förstås...

5. Tid för vänner
Om du bestämmer löpdagar med din partner eller en vän så får ni tid tillsammans och motion – samtidigt.
Susannes tillägg: Om man inte tillhör kategorin småbarnsföräldrar då. När de är barnfria prioriteras sömn högre än sex och definitivt högre än joggingspåret.

6. Tid för eftertanke
Ge dig ut på en tur själv och få tid att tänka. Frisk luft väcker sinnet och gör dig pigg, vacker natur ger dig inspiration och får dig att slappna av.
Susannes tillägg: ...tills luften tar slut i lungorna och låren värker...

7. Motverkar stress
Regelbunden löpning minskar stresshormonet kortisol. Du blir lugnare, mer harmonisk och gladare. Du kommer också att sova bättre.
Susannes tillägg: Om man inte tillhör kategorin småbarnsföräldrar då. Denna kategori lider av kronisk sömnbrist.

8. Perfekt på resan
Ett par skor och en behå tar inte mycket plats i packningen. Dessutom ser du garanterat platser du aldrig skulle ha sett om du inte sprang.

9. Det är trendigt
Kändisar som Lucy Liu, Paris Hilton, Reese Witherspoon och Oprah Winfrey gör det. Din granne gör det, säkert dina vänner också – att jogga är trendigare än någonsin.
Susannes tillägg: Och jag gör det - bara det är ju ett skäl! Fan vad trendig jag blev helt plötsligt...

10. Du blir glad!
När du rör dig frigör kroppen endorfiner, som gör dig lycklig.
Susannes tillägg: Upprepar kommentarer under punkt 1...

Delar saxat ur en artikel från TopphälsaLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Det känns skönt att komma in på den här bloggen nu när jag precis kommit hem från en joggingtur :D

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen dina komentarer, de stämmer så överens med mitt tänkade oxå *vink*

  SvaraRadera
 3. Den dagen jag ser någon som joggar och ler samtidigt så ska jag också börja! :)

  SvaraRadera
 4. Toppen! Kan tyvärr inte springa längre för ryggen dock men crosstrainern fyller samma funktion'=) så det är kanon! Utan att skada varken leder eller rygg=) Ha en fin måndagkväll!

  SvaraRadera
 5. Tove: :D
  Katarina: Tack :)
  ella: hehe
  Areyanna: Har inte testat crosstrainer, men ska prova nästa gång jag tar mig till gymmet :)

  SvaraRadera
 6. Haha! Har nyligen hittat din blogg och det här inlägget var verkligen roligt! Är det ok om jag skriver ut det och sätter på kylen? //Sandra i skellefteå

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!