Det finns en uppsjö av müslisorter att köpa. Men jag föredrar ändå att göra min egen. Då vet man exakt vad som är i, och man kan välja mängderna av varje ingrediens. Tycker ibland att det tex är lite för mycket havregryn i många müslisorter. Här är receptet på en variant jag brukar göra - smakar toppen till en tallrik naturell fil eller yoghurt!
Susannes müsli
dinkelgryn
havregryn
russin
cornflakes
cashewnötter
valnötter
pumpafrön
kokosflingor
torkad papaya
krossade linfrön
torkade tranbär
torkade blåbär
Ta den mängd ni önskar av vardera ingrediens. Blanda alltsammans i en stor skål. Häll över och förvara i en tätslutande burk.
Läs även andra bloggares åsikter om mat, müsli, matlagning, recept, frukost, foto, bild
Håller med! Oftast när jag köper färdig müsli så slutar det med att jag blandar i en massa i den så att det blir nåt helt annat i slutändan :-D Bra tips med tranbär och blåbär i, låter jättegott!
SvaraRaderaGott med egen musli! jag brukar ha i rostade mandlar som jag häller på lite acacia honung på,mot slutet,så dom blir kletiga och goda,sen hackar jag dom och har i,supergott! Jättefin blogg måste jag säga :)
SvaraRaderaMagda: Så brukade jag göra, men nu gör jag den helt från scratch istället
SvaraRaderamiss*e*: De där mandlarna lät smarriga - tack för tipset!
Ser jätte gott ut=)
SvaraRadera