lördag 12 september 2009

Susannes müsli

Det finns en uppsjö av müslisorter att köpa. Men jag föredrar ändå att göra min egen. Då vet man exakt vad som är i, och man kan välja mängderna av varje ingrediens. Tycker ibland att det tex är lite för mycket havregryn i många müslisorter. Här är receptet på en variant jag brukar göra - smakar toppen till en tallrik naturell fil eller yoghurt!

Susannes müsli

dinkelgryn
havregryn
russin

cornflakes

cashewnötter
valnötter
pumpafrön

kokosflingor

torkad papaya

krossade linfrön

torkade tranbär

torkade blåbär


Ta den mängd ni önskar av vardera ingrediens. Blanda alltsammans i en stor skål. Häll över och förvara i en tätslutande burk.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Håller med! Oftast när jag köper färdig müsli så slutar det med att jag blandar i en massa i den så att det blir nåt helt annat i slutändan :-D Bra tips med tranbär och blåbär i, låter jättegott!

  SvaraRadera
 2. Gott med egen musli! jag brukar ha i rostade mandlar som jag häller på lite acacia honung på,mot slutet,så dom blir kletiga och goda,sen hackar jag dom och har i,supergott! Jättefin blogg måste jag säga :)

  SvaraRadera
 3. Magda: Så brukade jag göra, men nu gör jag den helt från scratch istället

  miss*e*: De där mandlarna lät smarriga - tack för tipset!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!