måndag 14 september 2009

Indisk lammfärsgryta

Rensar ur frysen och fann ett paket lammfärs. Det klassiska är ju då att göra lammfärsbiffar med tex fetaost. Men jag hade ingen fetaost hemma. Kvarnhjulen började mala i huvudet. Något indiskt kanske? Jag kikade vad vi hade hemma, och slängde ihop denna gryta - en snabblagad, nyttig och smarrig rätt. Här kommer receptet:

Indisk lammfärsgryta 4-5 port

400 g lammfärs
1/2 burk gröna oliver

1 pkt passerade tomater

1 vitlöksklyfta

1/4 vitkålshuvud


Kryddor:
Garam masala

Thai red curry

kanel
malen ingefära

Jalapenosås

Stek lammfärsen och lägg över i en gryta. Tillsätt passerade tomater, oliver, vitlök, kryddor och låt puttra lätt tillsammans. Strimla vitkålen tunt och stek den sedan lätt i stekpannan. Vitkålen skall bli mjuk, men ändå ha lite tuggmotstånd kvar, vilket den har om den tillåts bli lite glansig. Häll sedan över vitkålen i grytan och låt alltsammans puttra tillsammans. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Servera tillsammans med bulgur och en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt. Smaklig måltid!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!