måndag 31 augusti 2009

Spaghetti med italiensk pastasås a la Susanne

Pasta med sås är alltid en hit om man vill laga en snabb och enkel middag. Man kan variera såsen till pastan i all oändlighet. Här har jag gjort en sås inspirerad av Italiens smaker. Man kan med fördel använda en lite finare italiensk salami för lite mer pikant smak. Denna rätt är perfekt att göra lite extra av för att ha till matlåda/lunch dagen efter. Här kommer receptet:

Spaghetti med italiensk pastasås a la Susanne 6 port

spaghetti
1 1/2 dl grädde

1 ask passerade tomater

1 liten burk chilioliver

1 pkt bacon

1 pkt salami

2 tomater

2 avokado
salt & peppar


Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet. Häll i grädde och passerade tomater i en kastrull. Dela oliverna på hälften. Häll i dem i såsen. Klipp bacon och salami i mindre bitar. Stek baconet och lägg i det i såsen. Skär tomaterna och lägg i även dem i såsen. Koka såsen och smaksätt med salt och peppar. Skär avokadon i mindre bitar. Häll av vattnet på spaghettin och lägg tillbaka den i sin kastrull. När såsen är klar, lägg ned salami och avokado i den och häll den sedan över spaghettin. Rör om och servera - smaklig måltid!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!