torsdag 20 augusti 2009

Lilleman 3 månader

Ännu en månad har flutit förbi i Lillemans liv, och han blir 3 månader idag. Han är fortfarande en mycket glad kille, som har nära till skratt. Det räcker att en trevlig människa ler mot honom för att han ska brista ut i ett stort, sött leende. Sömn verkar viktigt för honom, framför allt på natten. Han går och lägger sig vid 20-tiden på kvällen, efter lite kvällstuttning, och sover sedan fram till någon gång mellan 6 och 7 på morgonen. En riktig sömntuta med andra ord! På dagen sover han lite kortare stunder nu än för ett ar månader sedan. Han kan somna lite varstans när han är trött - vagnen, filt på golvet, babysittern, fårskinnsfäll på golvet, etc. Men innan han somnar på dagen, gnyr och bökar han gärna en stund. Surar lite liksom. Sedan blir det helt plötsligt tyst, och Lilleman har somnat.

Lilleman har dessutom visat att han har fått min släkts berömda snackgen. Han är en riktig liten babblare. Det är olika gurgelljud och annat. Och så ger han svar på tal, när man konverserar med honom.

Växer så det knakar gör vår lilla kille också. Nu väger han 5500 gram och är 59,5 cm lång. Han har vuxit ur en hel del av sina första strl-56-bodysar, och har nu gått in på strl 62.

Lilleman har förstås, precis som andra barn under första året, gjort en massa nya framsteg. Här är några:

29/7-09 Greppar med två händer, men tar ej leksaken själv.
30/7-09 Vill stå upp hela tiden, och blir superglad när någon håller honom upprätt.
1/8-09 Leker med skallra då den placeras i handen.
9/8-09 Greppar medvetet leksaksgrodan, som för tillfället hänger i babysittern.
19/8-09 Vänder sig från rygg till mage för första gången.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Grattis kompis! Det är Melvin här :-) Visst är det kul att kunna fånga de luriga leksakerna =P och att få stå upp, det är grejer det :-D

  SvaraRadera
 2. Grattis på månadsdagen.

  SvaraRadera
 3. Bobben blev 14 månader igår! 14 MÅNADER!
  Vad händer? Själv är jag inte en dag äldre ;-)

  Fantastiskt söt liten kille ni har!

  SvaraRadera
 4. Vad söt han är!!!
  Snackgenen är bra. Jag var väldigt lik honom (eller tvärtom) både med snack och sova. Det är skönt med sånna ungar säger min mor. ;)

  SvaraRadera
 5. vilken vacker blogg du har!!kommer verkligen följa den....

  hoppas allt är bra med er:)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!