lördag 29 augusti 2009

Barnasinnet kvar?

Under bryggbygget ute på ön skall det fraktas virke. Virke är tungt. Och det ska från ena sidan av ön till andra. Inget kul att bära. Därför är det toppen med en Musköbåt. I den kan man lasta massa virke och sedan köra runt ön istället.

Jag ser på medan båten lastas full. Skruttan far runt och tjoar, som bara ett barn kan. Hon får hjälpa till att "bära" brädor. När hela båten är full, hoppar hon i båten och sätter sig uppe på alla brädor. Pappersgubben startar motorn och jag ser hur Skruttan spinner ikapp med den.Hon njuter av att vara barn. På ett sätt som bara barn kan. Jag ser längtansfullt på. Minns själv, när jag var liten. Hur man fick vara med vid stora projekt. Och hur roligt det var. Och att få åka med i båten ovanpå ett lass virke, kan det bli mer spännande? Men så slår verkligheten mot mig. Det är dags att gå tillbaka in och var vuxen igen - disken väntar ju...

Men vid nästa lass kanske jag ska hoppa upp och åka med ovanpå virket, och vara barn igen för en stund!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!