onsdag 13 maj 2009

Eurovison song contest - semifinal 1

Vilken kväll igår! Malena Ernman gick vidare - och hur skulle hon kunna göra annat? Jag har ju gillat låten från första stund! Men den är ett wildcard - man vet inte riktig hur en "operaschlager" skall mottas av Europa... Det fanns en hel del plus och minus under tävlingen igår - här kommer mina:

 • Malena gick vidare - och gjorde ett toppenbra framträdande (det jag såg i alla fall - brände popcornen under hennes framträdande...)!
 • Malta gick vidare - vilken röst den kvinnan har!
 • Portugal, som hade en lite gullig låt, gick också vidare.
 • Island och Finland hade hyfsade bidrag - och gick vidare även de.
 • Mellanakten var läcker - det osade verkligen Ryssland om den ;)
 • Knyttet höll sig kvar i magen och lät mamma titta på eurovisionsschlagerfestivalen.
 • Programledarna - kom igen, var dessa hysteriska och pinsamma människor det bästa som Ryssland kunde hitta? Pinsamt dåligt! Sus sammanfattade det hela alldeles utmärkt tyckte jag - "Helloooo Jyrooop!"
 • Så många riktigt värdelösa bidrag att det var rent sorgligt. Och fler av dem gick dessutom vidare, tex Bosnien Hercegovina (nån typ av kampsång?) och Rumänien (Snygga tjejer som sjunger en totalt innehållslös text...)
 • Tjeckien????? Hur tänkte de här???? Så kasst!
Nu ser jag med spänning fram emot torsdagens semifinal 2. Där finns det några godingar som jag hoppas på - Norge, Danmark (jag är helt frälst av Ronan Keating...) och Azerbadjan.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. Gick hon vidare? Vad roligt! Som sagt, ett osäkert kort. Jag såg bara hennes framträdande och hon lät verkligen nervös. Inte så konstigt!

  Och vad gör du hemma ÄN;)

  SvaraRadera
 2. Och räknaren lever ett eget liv ser jag!

  SvaraRadera
 3. Annica: Ja, här lämnar vi inte hemmet (läs magen) i första taget :D Hoppas på att få komma på ul snart och sedan en igångsättningstid, för nu börjar det här verkligen gå mig på nerverna...

  SvaraRadera
 4. Jises vad olika smak vi har men det är precis så som det ska vara.

  Lite fakta har du dock fått fel; Bosniens bidrag är INTE en kampsång.

  SvaraRadera
 5. Libran: Ja, smaken är ju som tur var delad ;) Ang Bosnien så misstänkte jag att det inte var en kampsång, men jag tyckte att stuket på den var som en kampsång - och det är inte my cup of tea :)

  SvaraRadera
 6. Inför kvällen: heja Norge!

  SvaraRadera
 7. Och inte hade de bytt ut dem ikväll heller...så jag antar att vi får stå ut på lördag också.
  Men då har du nog fått en bäbis tror jag.

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!