söndag 22 februari 2009

Supersnabba fiskburgare

Häromdagen gjorde jag fiskburgare till middag. Dessa gör man supersnabbt, om man har en matmixer. Om du har barn som inte är så förtjusta i fisk, är detta ett hett tips! Det är ju inte fisk - utan fiskburgare ju

De kan serveras på många olika sätt. Vi åt dem tillsammans med grovt bröd, majonnäs, tomat och paprika (som en burgare). Andra serveringsalternativ kan vara att servera med potatismos och varma grönsaker. Variationerna är många - låt fantasin flöda!

Supersnabba fiskburgare 4 port

1 pkt fryst, vit fisk (tex torsk)
1 ägg
salt, peppar
muskotnöt

Tina fisken och skär i stora bitar. Blanda alla ingredienser i en matmixer, och mixa tills en färs erhålls. Klicka upp och platta till lagom stora kluttar i stekpannan, stek på medelvärme i smör tills burgaren är genomstekt. Färdigt att servera! Servera tex. som burgare med bröd, majonnäs, tomat och sallad.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Bra tips! Borde ju fungera att blanda i lax också, eller hur? Jag är dålig på att göra biffar/burgare av fisk men det är ju faktiskt väldigt mumsigt.

    SvaraRadera
  2. Enligtemma: Det var det ;)
    Frostrosor: Ja, lax funkar nog säkert super det med!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!