torsdag 5 februari 2009

Scrapbooking

Som bekant för de flesta av er, håller jag på med digital scrapbooking. För er som inte vet vad scrapbooking är, kommer här en kort förklaring: "Scrapbooking handlar om att bevara minnen, att göra layouter (LO:s) där man framhäver sina fotografier på ett kreativt sätt. Ett sätt att beskriva det enkelt på är att man gör en sida, där man använder foton, olika papper, dekorerar med knappar, snören, öljetter, pärlor, etc. Man brukar också ha med något som på engelska kallas ”journaling”, dvs. att man skriver några rader om vad fotot föreställer, när det togs och så vidare. Skillnaden mellan vanlig scrapbooking och den digitala varianten är att jag använder datorn att scrappa med." (text saxad från en digital scrapbookingtråd på Familjeliv)

Man kan variera sina LO's i oändlighet. Ibland kan man använda sk. templat, där någon redan skissat upp grunden för layouten. I detta fall har jag använt ett templat från MitzieM som ser ut så här:
Av detta templat har jag sedan gjort tre helt olika LO's. Det som är roligt med att använda templat, är just att slutresultatet kan bli så olika beroende på fotot/fotona man använder och inspirationen för stunden. Så här blev mina tre olika LO's:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Hej jag ville bara tipsa om 3 nystartade topplistor som du kan registrera din sajt på för att få fler besökare.

  Topp 10 Sverige - http://flerb.topplista.com
  För både hemsidor och bloggar

  Toppbloggers http://toppbloggers.topplista.com

  Är du Sveriges bästa bloggare?
  Registrera dig och se om du hamnar bland dem 21 bästa bloggarna i Sverige eller rösta på dina favoriter.

  Spel Beroende är en topplista som listar nätets bästa spelsajter och spelbloggar

  http://spel.topplista.com

  Mvh Ermin

  SvaraRadera
 2. Men åååh vad du är duktig!! Kanonsnyggt!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!