torsdag 5 februari 2009

Dagens middag: Susannes snabba och enkla fiskgryta

Idag improviserade jag glatt vid middagslagningen. Jag hade nämligen inte alls de ingredienser, som jag tänkt använda, hemma. Därför kom denna superenkla och snabba fiskgryta till. Testa den - den tar inte många minuter att göra och den blev supergod!

Susannes snabba och enkla fiskgryta 4 port

1 pkt torskfilé (
MSC-märkt förstås!)
3 msk fryst dill
3 msk pressad citron
1 grönsaksbuljong
smör
1 zucchini
1 dm purjolök

Tina fisken lätt och skär den i stora kuber. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att fisken täcks. Tillsätt dill, citron och buljong. Sätt på plattan på medelvärme (grytan skall inte koka - bara sjuda). Tärna zucchinin fint och skiva purjon tunt. Tillsätt grönsakerna till grytan. Sjud tills fisken är klar (ca 15 minuter). Servera med t.ex. basmatiris och lite färsk röd paprika. Smaklig måltid!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Nya fiskrecept är alltid välkomna! Och man behöver ju inte alltid använda creme fraiche och dylikt!

    SvaraRadera
  2. Åh när jag ser sådana här enkla recept önskar jag verkligen att jag tyckte om fisk... Men jag avskyr det verkligen, speciellt torsk. Men brukar äta det i alla fall bara för att barnen ska äta fisk och jag inte vill föra över min fiskavsky till dom så jag kanske får prova detta ändå :)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!