söndag 4 januari 2009

Ungen växer!

Skruttan har ränt iväg på längden senaste veckorna. Helt plötsligt märkte vi att hon började spilla ut dricka och tappa saker ofta, något som hon inte annars gör. Efter en hint från en kompis, insåg vi att hon vuxit så mycket på väldigt kort tid att motoriken inte hunnit med. Nu är hon dock ikapp igen, men många av hennes kläder har blivit på tok för små. Och vi snackar inte bara 1 cm, utan ca 3 cm! Och det är mycket att växa på kort tid (bara 1,5 vecka). Antagligen var det även dörför som hon sov rätt dåligt på nätterna ett tag...

Det är nu dags för en ny era, och allt från storlek 86 och under får ge vika. Nu är det storlek 92 och uppåt som gäller. Därför gjorde jag igår slag i saken och rensade ur Skruttans garderob. Packade ned allt från storlek 74 till 86.

Det är skönt att få rensa ur, men det är också med en liten tår i ögonvrån man packar undan. Vetskapen att hon inte kommer att använda vissa favvokläder igen gör en lite nostalgisk. Dessutom kanske nästa unge inte kan använda allt som Skruttan haft (beroende på kön...), så det är kanske sista gången vissa plagg används i vår familj. Åtminstone tills barnen blir vuxna och får egna barn.

Jag tänkte nämligen spara en hel del plagg till dem. Jag har använt massvis med kläder från när vi var små - både jag, mina syrror och Pappersgubben - och det har varit riktigt kul att se dem på Skruttan. Ett exempel kan ni se här, där hon har på sig min gamla "Kermit-tröja". Ett annat kan ni se på fotot nedan:

Skruttan iklädd underbart söta byxor och mössa i blått (som min farmor sytt), som min pappa använde när han var liten, och en stickad tröja (stickad av min mamma), som jag använde när jag var liten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Spara du alla barnkläder? Jag ger bort så fort barnen växer ut plaggen. Jag ska inte ha fler barn nu och vi har pyttelitet förråd.

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!