onsdag 19 november 2008

Det är inte alltid lätt del 2

Det är inte alltid lätt att vara småbarnsförälder heller. Det blev väldigt tydligt i tisdags morse. För det första har vi (läs Pappersgubben) inte bytt till vinterdäck ännu. Detta helt enkelt pga tidsbrist. Men nu var det verkligen dags då det ska både komma snö och bli kallare. Därför steg Pappan upp tidigt på morgonen och började byta däck på båda(!) bilarna.

Eftersom Pappan fick den väldigt roliga uppgiften me
d vinterdäcken tog Mamman hand om lämnandet av Barnet på dagis. Dock hade Barnet vaknat på helt fel sida! Allt var fel! Hon ville inte ta av sig nattblöjan, men hon ville inte heller ha den på sig. Mamman frågade henne lite diplomatiskt (för att inte skapa mer strul) vad hon ville ha för frukost. "Nej!" blev svaret... Mamman föreslog då ett par olika saker:
"Gröt?" -"Nej!", "Smörgås?" - "Nej!", "Smoothie?" -"Nej!"


Tillslut ställde Mamman sig och gjorde två smörgåsar (en med leverpastej och en med ost) samt en smoothie. När mixerstaven börjar låta hörs
en stark stämma från vardagsrummet:
"Vill INTE ha smoothie!!!"

Mamman fortsätter glatt(?) ändå... Ställer fram frukosten vid bordet och då säger Barnet: "Mmm, leverpastejsmörgås och smoothie!!!" och skiner upp. Vid det här laget är Mammans nerver ganska så utvändigt placerade. Mamman sätter sig ned och äter sin frukost. Barnet äter sina smörgåsar, dricker sin smoothie och tittar på Pappan, som tappert kämpar på med vinterdäcken.


Efter maten borstas tänder utan smärre problem, och kl
äderna kläs på med lite invändningar. Sedan var det dags för ytterkläderna. Barnet protesterar vilt:
"Fel mössa, kan själv, andra vantarna, kan själv, Mamma hjälpa med skorna - går inte, kan själv..."


Mammans nerver hänger utanpå och dinglar. Som genom ett under lyckas Mamman få ut Barnet till bilen och lämna in det (Barnet alltså, inte bilen) på dagi
s. Därefter åker Mamman till det barnfria jobbet, landar lagom till fikat och sjunker ned i soffan med en stoooor kopp te - det är skönt att jobba ibland också!

Foto från SheCats blogg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. ahhh skönt att jobba ibland.... märkligt, känner precis igen det beteendet....

    kram å hoppas nerverna åkt in igen.

    SvaraRadera
  2. Tessie: Jorå, nu har jag lugnat mig *hehe*

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!