. Man gör även en glasyr till som läggs på innan servering, och den har jag inte lagt på som ni ser på fotot (tänkte göra det imorgon...). Men glasyren var väldigt god och passar nog perfekt till kakan! Det står att receptet räcker till 8 bitar, men jag vill nog påstå att det är väldigt stora bitar de räknat på - man kan nog få ut fler bitar om man gör dem lite mindre.3 ägg
1,5 dl socker
5 bittermandlar
2 krm salt
skalet av 1 apelsin
1 msk pressad citron
1 3/4 dl kesella
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
0,5 dl lemon curd
3/4 dl kesella
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned riven bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda u rgen ca 45 min. Låt kakan kallna. Rör ut lemoncurden i kesellan och bred detta över kakan. Garnera med lite rivet apelsinskal.
Läs även andra bloggares åsikter om recept, bak, kaka, nyttig, baka




Smaskigt det låter, älskar citronkakor, blir så fräscht! Kanske ska testa, har lemon curd i frysen sen min citrontårta.
SvaraRadera