tisdag 8 januari 2008

Hajmalsfilé i ugn med nyttig quinoa

Här kommer dagens middag - ännu en komposition av mig...

Hajmalsfilé i ugn med nyttig quinoa ca 5 port.

600 g (1 påse) hajmalsfilé (eller annan vit fisk)
400 g fryst bladspenat
riven pepparrot
0,5 dl pressad citron
kapris (efter tycke och smak)
salt
smör
1 dl grädde
quinoa
röda linser

Sätt ugnen på 200°C. Lägg spenaten i botten på en ugnsform, och lägg sedan fisken ovanpå. Avsluta med lite smör, pepparot, citron, salt och kapris. Laga i ugn tills fisken nästan är klar. Tillsätt grädden, och laga klart i ugnen. Under tiden som fisken lagas i ugn kan man fixa quinoan. Koka quinoa enligt förpackningen. Koka linserna enligt förpackningen. När både quinoa och linser är klara, blanda samman dem. Krydda valfritt. Servera nyttiga quinoan med fisken - smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut och jag älskar quinoa. Måste testa!

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!