torsdag 10 januari 2008

Enkel och supergod köttfärslimpa

Åt du köttfärslimpa i plugget? Smakade en skosula bättre än den? Var den alldeles torr och tråkig eller överkokt? Fick du helt enkelt total avsmak för köttfärslimpa och lovade dig själv att du aldrig mer skulle ta i något sådant, inte ens med tång? Nämen se då har jag ett hett tips för dig! Det här receptet är hur enkelt som helst, och limpan blir så himla god. Den blir sådär perfekt saftig och dessutom precis lagom salt av baconen. Testa detta recept - du kommer bli överraskad!!!

Enkel och supergod köttfärslimpa ca 4 port

1 kg köttfärs
1 lök
1/2 dl vatten
salt och peppar
1 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 buljongtärning
2 dl vatten

Sätt ugnen på 200°C. Hacka löken. Blanda köttfärs, lök, kryddor och 1/2 dl vatten. Smörj en ugnsform. Platta ut färsen och lägg champinjonerna i mitten. "Rulla" ihop färsen till en limpa så att champinjonerna hamnar i mitten och lägg i formen. Täck limpan med baconskivor (låt skivorna lappa över varandra lite). Häll ned 2 dl vatten och smulad buljongtärning i formen. Sätt i en köttermometer i limpan och sätt formen i ugnen. Laga ca 1 timme eller till innertempen är uppe i 70°C. Skiva upp limpan, servera och njut!

1 kommentar:

  1. Mmm, köttfärslimpa är så himla gott! Dessutom slipper man ju rulla köttbullar eller forma biffar =)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!