- Måndag: Stekt vitlöksmarinerad biff med wokgrönsker och kall vitlökssås (se nedan)
- Tisdag: Teriyakilax med wasabisoja
- Onsdag: Kycklingsoppa
- Torsdag: Avocadobulgur
- Fredag: Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto
- Lördag: Tacoburgare med fruktig champinjon- och pinjenötssallad och till efterrätt Kardemummaäpplen (jag tänker dock plocka bort den onyttiga sirapen...)
- Söndag: Kycklingfilé serverad med dinkelsallad med chèvre, rostade pinjenötter och granatäpple (Lagade aldrig denna förra veckan, så den kommer tillbaka igen)


Och så kommer förstås måndagens recept...
Vitlöksmarinerad biff med wokgrönsaker och kall vitlökssåsbiff
wokgrönsaker av valfri sort
marinad (valfri eller egen)
turkisk yoghurt
vitlök
salt & peppar
Gör så här:
Lägg biffen i marinad (antingen en färdig vitlöksmarinad eller gör en egen med lite olja, soja och vitlök samt valfria kryddor). Stek wokgrönsakerna på hög värme i lite olja/smör och krydda med valfri krydda. Gör såsen: turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar blandas. Stek köttet och servera sedan genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!