måndag 20 augusti 2007

En förälders hårda förmiddag

Mamman går och lägger sig 00:30 igår kväll - alldeles för sent! Klockan 06:30 vaknar Mamman av att barnet låter. Mamman (däckad) puttar på Pappan (också däckad). Stackars Pappan förlorar fighten och får gå in till Barnet. Pappan kämpar för att få Barnet att somna om. Barnet är av en helt annan åsikt! Pappan erkänner sig besegrad - seger åt Barnet! Mamman lägger Barnet i sin säng. Pappan går upp för att åka till jobbet. Mamman kämpar för att hålla ögonen öppna och söva Barnet. Barnet trött men är ändå redo att gå upp. Mamman ger upp 30 minuter senare - seger åt Barnet! Mamman känner efter om kroppen finns kvar, den känns så domnad... Konstaterar att den gör det och att den måste resa på sig ur sängen. Barnet hoppar och skuttar till köket - Mamman kommer efter i sakta mak. Mamman fixar gröt till Barnet och fil till sig själv - eller var det tvärtom? Mamman för trött för att minnas. Barnet äter glatt gröten och vänder sedan vattenflaskan uppochner och tittar lyckligt på allt vatten som rinner ur. Mamman torkar och torkar och torkar igen... Mamman sätter Barnet på pottan och äter frukost i bajslukt. Mamman tittar bort från Barnet i 5 sekunder. Barnet stoppar fingrarna i pottan (läs bajset). Mamman suckar och går för att tvätta Barnet. Mamman piggnar till lite efter att frukosten inmundigats. Tittar lite på TV... Mamman går till datorn för att göra lite intelligensbefriande uppgifter (läs surfa). Barnet är av en helt annan åsikt! Barnet protesterar!!! Mamman prostesterar... Barnet vinner återigen. Barnet vill ha underhållning - Mamman vill ha sömn. Mamman fixar lunch till barnet och sig. Barnet vägrar äta sin mat och vill bara ha Mammans pizzaslice. Mamman ställer undan sin mat och låter sin mage knorra. Barnet äter nu sin mat - Mamman vann! Barnet vänder uppochner på vattenflaskan. Mamman torkar, torkar och torkar... Mamman bestämmer sig för att vid middagen ska vi ha vattenmuggen med droppsäker pip... När Barnet ätit klart återgår Mamman till sin pizzaslice. Barnet tigger och Mamman får ingen matro. Dags att sova middag - äntligen säger Mamman! Barnet somnar på en gång - Mamman avgår med en seger till! Mamman kryper ned i sängen och däckar fullständigt!!! Mamman drömmer söta drömmar om barn som inte är terrorister...

4 kommentarer:

 1. Hahaha, härlig läsning! Vinner de inte jämt??

  SvaraRadera
 2. Det var morgonens första skratt, tack! :) (Jag känner igen det där!)
  Kram

  SvaraRadera
 3. haha

  guu villken härlig läsning. Kul skrivet!!

  mm börjar jobba imorrn......*grrrr*

  SvaraRadera
 4. *fnissa* Jag får ofta panik framåt tiotiden på kvällen när jag inser att jag har MASSOR kvar att göra. Jag VET ju att "terroristerna" vaknar långt före jag har lust (ork!) att gå upp. :)

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!