torsdag 19 juli 2007

Minisemester i Hälsingland...

OK, som utlovat kommer här en rapport om vår långhelg på vårt ena lantställe som ligger i Hälsingland...
Vi åkte upp i fredags kväll/natt inpackade som sillar i Vovven 2.0. Det var jag, Pappersgubben, Lilla Skruttan, båda Marodörerna samt ett ton packning. Det var ett under att bilen faktiskt rullade och inte kollapsade under all tyngd... Det tog ungefär 4 timmar att köra upp, så vi var framme kring 01:00 *pust*. Lilla Skruttan vaknade då till och tyckte att det var en utmärkt tid att leka lite och knata omkring - mamma och pappa höll inte riktigt med. Nåja, hon somnade faktiskt ganska lätt när vi väl lyckats fälla upp resesängen och bäddat den (vilket såklart försvårades av att jag glömde Lilla Skruttans lakan...). Vilken kväll!!!
Resten av ledigheten gick åt till att träffa lite av Pappersgubbens släkt, som bor där uppe. Det var många som ville spana in Lilla Skruttan. Trevligt att träffa all mysig släkt, det blir alldeles för sällan! Så vi hann med några fikor kan man säga... Vi passade också på att ta ett par bad i sjön till Lilla Skruttans stora lycka. Hon var helt sjövild (bokstavligen)!!! Jag fick också en liten stund för mig själv när Pappersgubben medelst far och Lilla Skrutta tog en långpromenad en dag. Eftersom det var klarblå himmel och sol passade jag på att ligga och pressa lite i en baden-baden - mmmmmmm så skönt!!! Vi hälsade också på Pappersgubbens mormor (som även är Lilla Skruttans namne - hon har fått sitt tredje namn av henne). Ståltanten var otroligt pigg för sin ålder och levde verkligen upp när hon fick träffa Lilla Skruttan! Härligt att se henne så glad och pigg!!! Hon är verkligen en järntant som växt upp mitt i skogen i djupaste Hälsingland och uppfostrat 6 barn nästan själv!
Här kommer några kollage med foton...

2 kommentarer:

  1. Så fint! Hälsingland är verkligen vackert. Men var hittar man såna där fina fotoramar egentligen? Jag har letat och letat men hittar aldrig. Köper man något särskilt program eller gör dem själv?

    Hittade hit från FL, fin blogg!

    SvaraRadera
  2. Vilka supermysiga bilder! Låter som ni haft det bra :-)

    SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!