söndag 8 juli 2007

Kalas i kvadrat!

Oj, vilken helg!!! Vi har firat Lilla Skruttans första födelsedag på både lördag och söndag. Dessutom har Lilla Skruttan gjort enorma framsteg på utvecklingsfronten.

Lördagen 7/7: Dags för Lilla Skruttans första barnkalas! Trots att många hade åkt på semester etc så lyckades en hel del folk hasa sig över till oss - det blev fullt hus faktiskt! Vi bjöd på grekisk paj och kycklingpaj med sallad och bröd. Till fikat hade jag bakat tårta, kladdkaka och sockerfria bananmuffins till barnen. Det blev en mycket trevlig tillställning med fullt stoj precis som det ska vara på ett barnkalas. Lilla Skruttan fick en massa fina presenter; lego a la Nalle Puh, gräsklippare, grönt gosedjur, marimekko-T-shirt, telefon, kläder, snuttefilt (från mig och Pappersgubben), dockvagn och slutligen en docka (se fotokollaget). Tack alla ni som kom på kalaset och tack allihopa (både ni som kom på kalaset och ni andra) för de jättefina presenterna!!!

Söndagen 8/7: Nu var det familjens tur att fira Lilla Skruttan... Ny tårta och kladdkaka bakades och det bjöds på fika. Vi tittade lite på film och kort på Lilla Skruttans första år, bla tittade vi lite på det vi filmade på förlossningen, strax efter att Lilla Skruttan tittat ut. Oj, det var verkligen ett rörande ögonblick med en liten tår i ögonvrån - särskilt när Pappersgubben (som filmar) säger: "Tur att det är anti-skak på den här videokameran, annars hade man inte kunnat se någonting" och så hör man honom snyfta. Lilla Skruttan fick förstås lite presenter idag med; gå/åka på bil, lekbord, kläder (mysbyxor, kofta och matchande hatt), mer kläder (blommig klänning), påslakanset "Flodhäst", silverljusstake, film som farfar filmat på Lilla Skruttan, tavlor, gosegris och slutligen två nyckelringsdjur. Tack hela stooora familjen för de jättefina presenterna!

Framsteg som gjorts i helgen: Lilla Skruttan kan nu dansa till musik. Första gången hon fattade det var i lördags, så hon satt och gungade fram och tillbaka när jag sjöng. Hon ser så söt ut - helt allvarlig sitter hon och gungar så fort hon hör musik. Men det är inte bara musik och sång hon dansar till - även tvättmaskinen som centrifugerar och dammsugaren fungerar bra!
En större händelse är dock att Lilla Skruttan går - alltså inte några få steg, utan går på riktigt!!! Hon knatar för fullt här hemma och väljer oftast bort krypandet. Hon väljer till och med att gå fram till en leksak som ligger på golvet, böja sig ned och plocka upp den istället för att krypa till den. Det lossnade rejält nu i helgen och framför allt idag på söndagen. Hon är verkligen duktig när hon tultar omkring mellan allt och alla. Man ser på henne att hon tycker det är kul att kunna gå till saker istället för att krypa. Min lilla skrutt har blivit stor!!! Älskade unge - mamma är sååååå stolt!!!

3 kommentarer:

 1. Vilka fina saker Vendela fick, och duuuuktiga tjejen som går nu! Inte illa :)

  SvaraRadera
 2. Hej hej, kikar in här från djupaste Småland. Vi är hemma igen på måndag/tisdag.

  Åh vad skoj med alla framsteg. Max springer också för fulla muggar nu. Han har även ett litet piano som han spelar på och dansar till. Sitter han ner så gungar han lite, står han upp så blir det lite steppning i total otakt till musiken... sååå sött!!

  Vore skoj att ses snart igen! Jag är ju mammaledig från 30 juli.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättefina presenter!

  Vad kul att hon går! Duktig flicka! Alicia tar några steg här och där, men verkar inte särskilt intresserad. Man får väl kanske tacka för de få lugna dagarna ma har kvar. ;-) Att dansa är populärt här hemma med, både sittandes och ståender!

  SvaraRadera

Låt fantasin flöda och skriv vad som faller dig in. Dock censurerar jag - varken reklam eller "besöksraggning" är välkommet!